DETALJAN SPISAK POŠTA, MARKETA, PIJACA I TRŽNIH CENTARA KOJI ĆE RADITI ZA PRAZNIKE:Pogledajte radno vreme za 1. maj
Radno vreme / ilustracija, Foto: Emilija Jovanović, RINA, Printscreen

radno vreme

DETALJAN SPISAK POŠTA, MARKETA, PIJACA I TRŽNIH CENTARA KOJI ĆE RADITI ZA PRAZNIKE:Pogledajte radno vreme za 1. maj

Pregled radnog vremena pošte, trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i parking servisa tokom predstojećeg praznika

Objavljeno:

Praznik rada 1. maj zaposleni u većini prodavnica u Srbiji će "proslaviti" upravo tako - radno, neki po skraćenom radnom vremenu, dok će pojedini trgovci potrošače usluživati puno radno vreme.Neradni dan za sve prehrambene prodavnice velikih trgovinskih lanaca je nedelja, 5. maj, mada i tu - ima izuzetaka.

Sledi pregled radnog vremena pošte, trgovinskih lanaca, tržnih centara, pijaca i parking servisa tokom predstojećeg praznika.

Pošta

"Na državni praznik - Praznik rada, 1. i 2. maja, i tokom Vaskršnjih praznika, od 3. do 6. maja, radiće dežurne pošte - 81 pošta u celoj zemlji", saopštilo je Javno preduzeće Pošta Srbije. Svih dana praznika beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće neizmenjeno: non-stop, izuzev pošte na graničnom prelazu Gradina koja će biti otvorena od 7 do 18.30 časova. Pošta na aerodromu Nikola Tesla dežuraće od 8 do 15 časova.

Od srede do subote 1-4. maja i u ponedeljak 6. maja, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Somboru, Apatinu i Zrenjaninu. U četvrtak 2. maja, subotu 4. maja i ponedeljak 6. maja biće otvorene i druge dežurne pošte u većim gradovima, kao i pošta u turističkom centru na Zlatiboru.

Pošta
Poštafoto: Pošta/ Aleksandra Veličković

Na dan Uskrsa, u nedelju 5. maja, dežuraće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu Nikola Tesla i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Pošta Srbije objavila je spisak svih pošta koje će raditi tokom predstojećih praznika, sa radnim vremenima.

Lidl

Trgovinski lanac Lidl ne radi u sredu 1. maja. U četvrtak, 2. maja, Lidl radi redovno radno vreme. U petak 3. maja se radi skraćeno – do 18 časova. Subota 4. maj je redovan radni dan, dok se na Uskrs u nedelju, 5. maja – ne radi. Ponedeljak 6. maja, prodavnice Lidla rade po redovnom radnom vremenu.

Maxi

Sve Maxi prodavnice radiće 1. i 2. maja, dok će 3. maja, na Veliki petak, raditi skraćeno do 18 časova. Neradan dan za sve maloprodajne objekte tog lanca je 5. maj, za Uskrs, a 6. maja radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Idea, Roda i Merkator

Sve Idea, Roda i Merkator prodavnice će u sredu, 1. maja, raditi redovno radno vreme, saopšteno je iz kompanije Merkator S.

"Na Veliki petak, 3. maja, sve Idea, Roda i Merkator prodavnice radiće skraćeno radno vreme, do 18 časova. U subotu 4. maja imaćemo redovno radno vreme, dok će nedelja 5. maj biti neradan dan u svim našim prodavnicama širom Srbije", navodi se u saopštenju.

Merkator centar u Beogradu će 1. i 2. maja raditi redovno, od 9 do 22 sata, dok će 3. maja raditi po skraćenom radnom vremenu, od 9 do 18 časova. Nedelja 5. maj je neradan dan.

Super Vero

Zbog praznika rada i Uskrsa, Super Vero marketi u Beogradu i Novom Sadu će raditi sa izmenjenim radnim vremenom:

1. maja radno vreme je do 14 časova,

3. maja prodavnice su otvorene do 18 časova,

5. maj je neradni dan.

Supermarket / ilustracija
Supermarket / ilustracijafoto: Beta/Dragan Gojić

Univereksport

Trgovinski lanac Univereksport objavio je na svom sajtu detaljan raspored radnog vremena prodavnica u celoj Srbiji:

Sreda 1. maj 2024. Do 14.00 časova radiće svi maloprodajni objekti i servis eLakolije.

Objekat koji će raditi po redovnom radnom vremenu je Zlatibor: Krfska 7. Neradni dan za korisnički servis.

Petak 3. maj 2024. Do 18.00 časova radiće svi maloprodajni objekti i servis elakolije. Neradni dan za korisnički servis.

Nedelja 5. maj 2024. Neradni dan za sve maloprodajne objekte, korisnički servis, menjačnice, pošte i servis elakolije.

U pojedinim gradovima prodavnice Univereksporta radiće i u nedelju 5. maja, u izmenjenom radnom vremenu.

Ponedeljak 6. maj 2024. Redovno radno vreme za sve maloprodajne objekte, pošte, menjačnice i servis elakolije.

Tržni centri

Svi tržni centri u Srbiji biće otvoreni 1. i 2. maja od 10 do 22 časa, dok će na Veliki petak, 3. maja raditi skraćeno.

Pijace u Beogradu

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP "Beogradske pijace", za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika radiće po uobičajenom radnom vremenu, izuzev na Uskrs, u nedelju, 5. maja.

Zelene pijace radiće od 6 do 19 časova.

Pijaca "Palilula", od 7 do 21 čas. OTC Miljakovac-Beogradski buvljak od 08 do 16 časova (ponedeljkom ne radi). Pijaca cveća Krnjača radiće od 8 do 19 časova. Pijaca Dušanovac (prodaja iz vozila) – po ustaljenom radnom vremenu od 19 do 6 časova.

Pijaca
Pijacafoto: Tamara Trajković

Garaže i parkinzi za korisnike i posetioce pijaca tokom praznika radiće po ustaljenom režimu:

Pijaca Palilula – 06 do 21 čas,

Pijaca Zeleni venac – od 06 do 21 čas,

Pijaca Zemun – od 00 do 24 časa,

Pijaca Dušanovac: od 08 do 19 časova.

Pijace u Novom Sadu

Sve novosadske pijace će 1, 2, 3, 4, 5. i 6. maja 2024. godine po skraćenom radnom vremenu, od 6.00 do 14.00 časova (radno vreme kao nedeljom).

"Podsećamo da novosadske pijace ne rade samo jedan dan u godini i to 1. januara", navelo je JKP "Tržnica" Novi Sad.

Kada je parkiranje besplatno

Parkiranje tokom praznika u zoniranim delovima gradova biće besplatno od srede, 1. maja 2024. godine, do ponedeljka, 6. maja 2024. godine.

Parking
Parkingfoto: Petar Lazović

"U istom periodu biće zatvorene i poslovnice korisničkog servisa u ulicama Takovska br. 31, Mileševska br. 51 i Bulevaru Milutina Milankovića br. 134g", navelo je Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Beograd.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta i kompleks "Međunarodni terminal", tokom predstojećih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

"Naplata i kontrola parkiranja počinje od utorka, 7. maja 2024. godine, kada sa radom počinju i poslovnice korisničkog servisa", navodi se u saopštenju Parking servisa.

Bonus video:

00:21

Prvi maj

(Espreso / N1/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.